Hydrogenfabrikken kunsthall

Østfold Kunstnersenter og Øra Industripark gir nytt liv til den praktfulle gamle hydrogenfabrikken fra 1912. Sammen skaper vi nå grunnlaget for en fremtidig kunsthall, Hydrogenfabrikken Kunsthall for produksjon og visning av sjangeroverskridende samtidskunst.

mars 9, 2012

Hydrogenfabrikken ligger ved Gamlebyen i Fredrikstad ved utløpet av Glomma, inntil en vakker park og rosehage med den hyggelige trehusbebyggelsen på Vaterland på den ene siden og dypvannskai og levende industri på den andre.

Unik kunsthall
Kunsthallen vil bli unik i nordisk sammenheng med over 15 meters takhøyde på det høyeste. Hydrogenfabrikken kombinerer dessuten 510 kvadratmeter kunsthall med flere hundre kvadratmeter studios, fellesverksteder og prosjektrom. Her er det mulighet for samarbeid på tvers av kunstgenre i store formater.

For hvem?
Østfold kunstnersenter og Øra Industripark ønsker å holde leieprisene lave. Vi søker arkitektoniske løsninger som både kan ivareta bygningenes særpregete, robuste linje og vakre utforming, samtidig som behov for varme, lys og moderne fasiliteter løses på en enklest mulig måte.

Vi ønsker at unge kunstnere i etableringsfasen skal få en reell arbeidsmulighet her. Jobber du innen billedkunst, kunsthåndverk, scenekunst, film, design, arkitektur, foto, musikk eller litteratur på et profesjonelt nivå, har du nå muligheten til å skape og være en del av et tverrfaglig, kreativt miljø som er tilrettelagt for produksjon og formidling av kunst og kultur. Er du tidlig ute kan du være med på å skreddersy ditt eget arbeidssted etter dine behov.

Prosjekteringen av restaurering og ombygging er i gang, men vi vil fortløpende hente inn råd og synspunkter fra aktuelle leietakere.

 

Last ner brosjyre